Confidenţialitate

Tichete de vacanță și pentru angajații de la privat. Ministrul Turismului: „O astfel de măsură trebuie încurajată” / AUDIO

Tichete de vacanță și pentru angajații de la privat. O astfel de măsură trebuie încurajată, a spus Daniel Cadariu, ministrul Turismului.

Proiectul vizează acordarea unor tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei, ținta fiind de 4,2 milioane de salariați din România. Suma ar urma să fie dedusă din impozitul pe venit.

„Din punctul meu de vedere, e un proiect de susţinut şi pot aduce argumente în sensul acesta. De unde vine sursa de finanţare? Din impozitul pe venit al salariatului, din acel 10%. Deci nu pierde nici salariatul, nu pierde nici operatorul”, a spus ministrul Turismului, Daniel Cadariu, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Turismului spune că s-au făcut studii care arată o că astfel de măsură poate fi profitabilă pentru bugetul de stat.

„Impactul bugetar este de aproximativ 6 miliarde de lei pe an. Merită sau nu? Părerea mea este că merită. Există studii care spun, printre altele, că 1 leu investit într-un tichet de vacanță aduce la bugetul de stat încasări de 1,12 lei”, precizează Daniel Cadariu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos