Tibi Uşeriu, despre copilăria traumatizantă: „Am avut degetele strânse la uşă” – VIDEO

Tibi Uşeriu, alergătorul de anduranţă care a reuşit să repete perfomanţa de anul trecut şi să treacă primul linia de finiş la Ultramaratonul Artic, cel mai greu ultramaraton de pe planetă, a fost invitatul emisiunii La Radio cu Andreea Esca.

Tibi Uşeriu a povestit despre momentele dificile din copilăria sa. Copilul Tibi muncea din greu, iar dacă nu asculta era pedepsit.

“Locuiam într-o casă, într-un sat aflat în Valea Bârgaelor. M-am născut într-o familie destul de normală care se ocupa cu creşterea animalelor.

Primii paşi pe care i-am desprins a fost să duceam apă la animale, să le ducem la păscut sau le să îngrijim. Toate vacanţele le petreceam la bunici. Acolo păşteam oile, lucram la strânsul fânului sau a lemnelor.

Când ajungeam la bunicul, primul lucru era că ne lua de cap şi ne tundea chel. El zicea tot timpul că aducem păduchi din sat, de la şcoală. De obicei ajungem cu vărul meu. Noi, în vacanţă, munceam. A fost foarte greu să-mi aduc aminte de un moment frumos din copilăria mea. Atunci credeam că am o copilărie frumoasă. Toţi copiii din acea zonă aveau aceeaşi copilărie”, a declarat Tibi Uşeriu.

Uşeriu a povestit că a avut o copilărie traumatizantă: „Am avut degetele strânse la uşă, am primit o chitară în cap. Eu cred că tata a fost un om foarte violent. Eu am înţeles că mama încerca puţin, nu să se răzbune, dar frustrarea încerca să şi-o arunce pe noi, pe copiii ei. Cel puţin aşa am înţeles eu mai târziu. Atunci îmi primeam pedeapsa. Eu credeam că gravitatea pedepsei a fost pentru ceea ce mi s-a întâmplat”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS