Theta S, camera 360 care ne-a dat pe spate – VIDEO

O tehnologie complicată, împachetată într-un gadget foarte simplu, așa poate fi descrisă camera Theta S, produsă de japonezii de la RICOH.

Theta S  este o cameră care suprinde imagini și filmează 360 de grade.

Primul lucru pe care-l observi la Theta S este că arată la fel pe ambele părți, asta pentru că avem două camere și două lentile în același dispozitiv. Fiecare obiectiv are o deschidere de 180 de grade. Imaginile surprinse de aceste două obiective sunt mai apoi unite, iar rezultatul final e o imagine de 360 de grade.

Camera care dispune atât de un mod automat, cât și manual, pentru cei care se pricep la fotografie și vor să se joace cu timpul de expunere și alte setări.  La fel  ca majoritatea gadget-urilor din ziua de azi, Theta S 360 de grade se conectează prin Wi-Fi și este controlat cu ajutorul smartphone-ului, printr-o aplicație.  Unul dintre lucrurile pe care le poți face astfel este live-preview

Fotografiatul este simplu, apeși un buton localizat pe cameră sau pe ecranul telefonului, iar după ce a fost capturată imaginea, se face imediat un transfer pe telefon.  Mai apoi poți încărca rezultatul pe internet, unde te poți juca cu imaginea.

Times Square in United States – Spherical Image – RICOH THETA

Filmează HD iar imaginile video surprinse sunt suportate de Facebook și YouTube.

Vă spuneam de asemenea că este cel mai recent model, deci imaginile au o calitate destul de mare și sunt disponibil mai mulți timpi de expunere.

Aspect

Un dispozitiv elegant și simplu. Carcasa este făcută dintr-un cauciuc negru ce nu permite alunecarea. Pe lângă butonul principal, pe lateral are mai multe butoan: unul de selectare a modului (fotografie sau filmare), un alt buton de activare a Wi-Fi-ului și bineînțeles, un buton de pornire/oprire.

În plus, în partea de jos avem o ieșire micro-HDMI, pentru live streaming, și o ieșire micro-USB pentru încărcare.

 

Specificații tehnice

  • 14 megapixeli
  • Senzon CSMOS 1/2.3 (x2)
  • Video FullHD la 30fps (până la 25 de minute de video)
  • Capacitate de stocare – 8GB
  • WiFi rapid
  • Dimensiuni – 0 x 130.0 x 22.9 mm
  • Greutate125 g