Confidenţialitate

Tenorul român Bogdan Mihai scrie istorie la Teatrul Bolshoi din Moscova

Prestigiosul Teatru Bolshoi din Moscova va prezenta pe 3 noiembrie premiera operei ”Il Barbiere di Siviglia”, de Gioachino Antonio Rossini, în care tenorul român Bogdan Mihai va prezenta, în premieră absolută, scena și aria finală a Contelui Almaviva (Cessa di piu resistere), arie ce nu a fost cântată niciodată în istoria acestui teatru, potrivit unui comunicat al insituției.

”Devin astfel primul tenor român care va intrepreta în premieră absolută această arie extrem de dificilă, ocolită în general de interpreții rolului”, mărturisește Bogdan Mihai pentru Europa FM.

”Eu am avut șansa sp lucrez aceastp arie cu maestra mea din Italia, legendara soprană Mirella Freni, căreia îi mulțumesc din toată inima pentru tot ce mi-a dăruit din punct de vedere tehnic și uman.
Atât premiera cât și spectacolele ce vor urma vor fi dirijate de maestrul Pier Giorgio Morandi, elev al regretatului geniu Leonard Bernstein”, completează tenorul.

Bogdan Mihai este unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai școlii româneşti de canto. El a cântat până acum pe scenele unor mari teatre de operă ale lumii. De la Stuttgart, Dresda, Berlin, Zurich, Paris și Londra până la Tokyo sau Dubai. La finalul anului trecut, Bogdan Mihai și Oana Sîrbu au lansat împreună ”Dă-mi mâna ta” , o piesă gândită pentru perioada Crăciunului.