Confidenţialitate

Tenis: Turneele din China au fost anulate, inclusiv Turneul Campioanelor

Cele două circuite profesioniste de tenis, ATP (masculin) şi WTA (feminin), au anunţat, vineri, că au fost anulate toate turneele din acest an din China, inclusiv Turneul Campioanelor de la Shenzhen.

Autorităţile chineze au anulat toate evenimentele sportive internaţionale de pe teritoriul ţării din cauza pandemiei de coronavirus.

Administraţia Generală a Sportului, cel mai înalt organism sportiv din China, a anunţat în urmă cu două săptămâni că doar competiţiile-test pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 vor avea loc în acest an, notează Agerpres.

ATP şi WTA au sperat că turneele lor vor fi exceptate de la regulă, în încercarea de a avea în calendar cât mai multe turnee posibil, având în vedere sezonul perturbat, însă în cele din urmă au acceptat decizia.

WTA avea şapte turnee în China în calendarul său provizoriu pentru restul anului 2020, inclusiv Turneul Campioanelor, care încheia stagiunea. Circuitul se va relua pe 3 august, cu Palermo Open, după o pauză de cinci luni.

ATP a anulat patru competiţii, Shanghai Masters, singurul Masters 1.000 din Asia, China Open de la Beijing, un eveniment ATP 500, precum şi turneele de la Chengdu şi Zhuhai, turnee ATP 250.