Confidenţialitate

Teatrului Național din Sibiu prezintă ”NOAPTEA BUFONILOR”

Avanpremiera spectacolului „Noaptea bufonilor“ are loc sâmbătă, 16 mai, la ora 19.00 – o punere în scenă a unor texte de Cehov și Shakespeare în viziunea regizolui Alexa Visarion.

„Noaptea bufonilor“ este o premieră și din alt punct de vedere: este prima montare semnată de Alexa Visarion la Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu.

Protagoniști sunt Ilie Gheorghe – în rolul ”Actorul” și Marian Râlea – în rolul sufleurului. Cei doi vor întreține un dialog pe scenă pe baza textelor dramatice semnate de Cehov și Shakespeare. De remarcat a treia premieră: Ilie Gheorghe și Marian Râlea joacă pentru prima dată împreună.

Din distribuție mai fac parte Veronica Arizancu și Ioana Cosma.

”Cehov este autorul favorit și o obsesie în același timp, așa cum declară regizorul, pentru că a montat toate textele cehoviene în teatre din România și din multe alte țări, până în SUA. Pornind de la „Cântecul lebedei“ – pe care Cehov o considera „cea mai mică dramă din lume” – Alexa Visarion s-a îndreptat spre Shakespeare, cu dorința și ambiția de a-i aduce împreună pe cei doi dramaturgi care au exprimat, fiecare în stilul său, existența tragi-comică a ființei în universul teatral”. Teatrul Național „Radu Stanca“ , Sibiu

Reprezentanții Teatrului ”Radu Stanca” prezintă avanpremiera spectacolului „Noaptea bufonilor” drept evenimentul princial al acestei luni.

La aceasta se adaugă alte spectacole jucate din această stagiune.  „Fantoma e aici” de Kōbō Abe, regia Kushida Kazuyoshi se joacă vineri, 15 mai, la ora 19:00, sala Teatrului Național Sibiu.

Tot vineri și tot la ora 19.00 este programată reprezentația spectacolului  „Antisocial”, în regia lui Bogdan Georgescu, la Sala Studiu).

Duminică, 17 mai, la ora 19:00, spectatorii pot vedea „Oidip”, în regia Silviu Purcărete, pentru ultima dată în această stagiune.

În 20 mai, Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu a programat „O femeie singură”, după Dario Fo şi Franca Rame iar în 21 mai se joacă „Sufleorul fricii” de Matei Vișniec. În ambele spectacole protagonistă este Ioana Crăciunescu. Reprezentațiile au loc la Sala Studiu (miercuri & joi, ora 19.00).

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.