Confidenţialitate

Teatrul Excelsior a construit cea mai mare gradenă rotativă din lume

Teatrul Excelsior a stabilit un record mondial cu cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul “Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, eveniment organizat împreună cu Primăria Capitalei, cu prilejul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Pentru prima dată în lume, 386 de spectatori au fost purtați de la un tablou la altul al unui spectacol de teatru în aer liber, cu o gradenă rotativă.

Reprezentanţii Guinness World Record au omologat recordul stabilit de instituţia de cultură.

Pentru spectacolul ‘Vlaicu Vodă’, un proiect special, dedicat Centenarului Marii Uniri, a lucrat o echipă formată din peste 700 de artişti şi tehnicieni.

Spectacolul “Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru, a făcut parte dintr-o experienţă teatrală complexă, desfăşurată pe parcursul unei zile întregi, cu decoruri din secolul al XIV-lea, în contextul domniei lui Vlaicu Vodă.

Evenimentul a avut loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în perioadele 8 – 10 iunie şi 22 – 26 august 2018.

Satul medieval construit în mărime naturală pentru acest eveniment a evocat, în cele mai mici detalii, lumea de acum şase veacuri.

Nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meşteşugari, un han şi o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeş), sute de costume şi măşti populare, zeci de muzicieni (instrumentişti, cor şi ansamblu arhaic), alături de săteni, străjeri, călăreţi, meşteşugari (olari, pielari, sculptori în lemn şi ţesătoare) au reconstituit, exact ca odinioară, atmosfera tipic medievală, se mai arată în comunicat.