Taxă de drum pentru șoferii care merg în Germania

Cei care vor merge în Germania cu mașina vor plăti taxă de drum. Proiectul a fost votat de Camera Superioară a Parlamentului german, după ce fusese aprobat și de Camera Inferioară.

Măsura se va aplica din 2019, pentru toate autoturismele care circulă pe autostrăzile și drumurile federale din Germania.

Nivelul taxei variază în funcție de cât de mult poluează mașină.

Nivelul maxim al taxei de drum în Germania, pentru o mașină înmatriculată în străinătate va fi de 130 de euro pe an.

Și autoturismele din Germania vor plăti această taxă, dar suma va putea fi dedusă din taxa anuală pe autovehicul, așa că, în cele din urmă, doar șoferii străini vor fi afectați.

Costul unei vignete valabile 10 zile va fi între 2,5 și 25 de euro, în funcție de cât de poluant este automobilul, iar pentru o vignetă valabilă două luni, prețul pornește de la 7 euro și ajunge la 50 de euro.

Forma actuală a legii este rezultatul unui compromis între Germania și Comisia Europeană. Executivul Uniunii Europene a avertizat că Germania riscă să fie dată în judecată dacă nu este corectă de șoferii străini. Așa că autoritățile germane au redus prețul vignetelor pe durate scurte.

Dar autoritățile din țările vecine, în special cele din Austria, Belgia și Olanda spun că legea este în continuare discriminatorie și contrară normelor europene.

Chiar și un oficial german, ministru al transporturilor într-un land aflat la granița cu Franța și Elveția s-a plâns că taxa va descuraja turismul și schimburile comerciale.

Ministrul german al transporturilor spune însă că traficul transfrontalier nu va fi atât de afectat, deoarece se derulează în special pe drumurile secundare, care nu sunt supuse taxării.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare