Confidenţialitate

Târgul de Sfântul Dumitru, la Muzeul Satului

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” găzduiește, de vineri, Târgul de Sfântul Dumitru, un eveniment de tradiţie care îşi propune refacerea atmosferei vechilor evenimente de acest fel.

Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor avea ocazia, pe parcursul celor şase zile, să târguiască, să ia parte la spectacole de muzică şi dans, lansări de carte, ateliere de creaţie şi demonstraţii meşteşugăreşti, realizate de creatori populari veniţi din toate colţurile ţării.

Doritorii vor putea descoperi frumosul meşteşugurilor populare în ateliere de creaţie: opincărit, ţesut şi podoabe populare, vor putea afla tainele icoanelor pe sticlă, prelucrării lemnului, apiculturii şi pregătirii murăturilor. Înscrierile la ateliere au loc la adresa de email programe.culturale@muzeul-satului.ro, în urma achitării unei taxe de înscriere. Din cauza situaţiei epidemiologice actuale, la un atelier va fi permisă înscrierea a cel mult opt participanţi.

În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, care este şi ocrotitorul spiritual al Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, la Biserica Turea din Satul Nou va avea loc Sfânta Liturghie. Slujba va fi urmată de un concert susţinut de Corul de Copii şi Tineret “Symbol” al Patriarhiei Române.

Accesul la târg se face cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, printre care şi obligativitatea purtării măştii de protecţie pe tot parcursul vizitei (interior şi exterior).