Târgu-Jiu: Rromii din PSD nu știu cu cine votează

La scrutinul pentru alegerea președintelui PSD votează și rromii din Târgu-Jiu, și ei membri cu carnet valabil de partid. Însă mulți dintre ei nu au aflat nici până în ziua votului că scrutinul se desfășoară cu un singur candidat: Liviu Dragnea. Secția de votare dedicată rromilor din Târgu Jiu a fost amenajată în palatul liderului comunității, Ion Ministru.

Înainte de a ajunge în fața urnelor, rromii din cartierul Meteor din orașul Târgu-Jiu au fost chemați la slujba de duminică. Acolo au primit și instrucțiunile de vot. Imediat ce au ieșit din cabine, rromii au uitat cu cine au votat.

De pildă, una dintre votantele care și-au exprimat opțiunea astăzi pentru conducerea partidului, crede că votul său s-a dus pentru primarul orașului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși pe buletinele de vot este tipărit un singur candidat, Liviu Dragnea, unul dintre alegători nu a vrut să ne dezvăluie cu cine a votat:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

In cartierul Meteor, sectia de vot a fost amenajata la palatului liderului rromilor, Ion Ministru. La această secție se aflau pe listele permanente 400 de votanți, dar membri comisiei erau pregătiți și pentru turismul electoral. Pentru listele suplimentare, au mai fost pregătite încă 500 de buletine.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS