Țara în care s-a născut Olimpiada este în pericol să nu participe la Jocurile Olimpice

Federaţia de atletism a Greciei şi-a suspendat activitatea in semn de protest față de reducerile bugetare.

Comitetul Internaţional Olimpic ar vrea să ajute Grecia, dar misiunea e dificilă: programul de solidaritate pe care îl desfășoară se adresează unor țări mult mai sărace.

Federația de atletism a Greciei nu poate plăti datoriile de anul trecut față de antrenori, atleţi şi furnizori, care ajung la aproape două milioane de euro.

Atleţii greci s-au plâns de lipsa căldurii în sălile de sport pe durata iernii şi de starea deplorabilă în care se află bazele sportive în aer liber.

Criza financiară cu care se confruntă atletismul din Grecia pune într-o situaţie stânjenitoare Comitetul Internaţional Olimpic.

Luna viitoare Comitetul va superviza ceremonia de aprindere a flăcării olimpice pe Muntele Olimpia, înaintea Jocurilor de la Londra.

Sunt in pericol si competiţiile atletice nationale, care ar trebui să înceapă tot in mai,pentru ca Federatia elena de atletism a avertizat ca ar putea extinde protestul.

Bugetul federaţiei de atletism a fost redus cu un sfert în 2011, la 7,5 milioane de euro. IAR cererea de sporire a bugetului pentru acest an a fost respinsă.

În ciuda problemelor financiare, Grecia a trimis o delegaţie la Campionatele Mondiale de atletism în sală de la Istanbul, de luna trecută, competiţie la care Dimitris Chondrokoukis a câştigat, în mod surprinzător, proba de săritură în înălţime.

Căderea economică a Greciei a fost cauzată şi de organziarea JO de la Atena din 2004.

Comitetul International Olimpic are în derulare un ‘program de solidaritate’, alimentat cu fonduri din drepturile TV, dar va fi dificil să sprijine Grecia înaintea unor ţări mult mai sărace.