Tanara care il insotea pe Boris Nemtov in noaptea crimei se ascunde

Tânăra din Ucraina care îl însoțea pe opozantul rus Boris Nemțov în noaptea crimei se ascunde împreună cu mama ei.

Modelul în vârstă de 23 de ani a ajuns în țara sa natală, după 3 zile de interogatorii în Rusia.

Anna Durițkaia este principalul martor al asasinatului comis săptămâna trecută la Moscova, în apropiere de Kremlin.

La scurt timp după ce a ajuns în Ucraina, Anna Durițkaia și-a șters conturile de pe rețelele de socializare și nu mai răspunde la telefon. Atât ea, cât și mama ei au părăsit discret apartamentul din Kiev, asediat de presă. Actriță și model, Durițkaia a acordat un singur interviu după uciderea lui Boris Nemțov. Ea a spus pentru postul de televiziune independent Dojd că a fost ţinută într-un virtual arest la domiciliu după asasinarea lui Nemţov.

Astfel a făcut aluzie la teama ei că anchetatorii încearcă să clasifice uciderea opozantului rus drept o ‘crimă comisă din pasiune’.

Presa oficială rusă o descrie pe Duriţkaia drept o tânără îngrozită expusă consecinţelor periculoase ale unei legături amoroase cu un inamic al Rusiei. Ea a povestit agitată că le-a spus anchetatorilor în mod repetat că nu a văzut ucigaşul, iar maşina cu care a fugit acesta a zărit-o doar pentru o clipă. Tânăra a început o relaţie cu Nemţov în urmă cu doi ani şi jumătate. Într-un alt interviu, mama ei şi-a exprimat îngrijorarea că fiicei ei i se înscenează acuzaţii nefondate.