Tamara Buciuceanu – sâmbătă, la EuropaFM

‘Mamouret’ & ‘Însemnările unui necunoscut’ sunt cele două spectacole ale Teatrului ‘L.S. Bulandra’ în care o putem admira pe Tamara Buciuceanu în actuala stagiune.

O carieră fulminantă în Teatru, spectacole TV și Film – toate, la un loc adunate, fac 63 de ani de experiențe unice: TAMARA BUCIUCEANU este invitata emisiunii ‘O dimineață de milioane’, sâmbătă, 2 noiembrie.

Actrița Tamara Buciuceanu le-a transmis un mesaj ascultătorilor EuropaFM – AUDIO 1.

Pe ‘Covorul Roșu EuropaFM’ vine, tot sâmbătă, 2 noiembrie, actrița și lectorul universitar Bogdana Darie, autoarea cărții ‘Tamara Buciuceanu – O viață închinată scenei’.

Este un volum ce adună la un loc piese de teatru în care a jucat Tamara Buciuceanu și care au făcut istorie, poveștile din spatele pieselor, amintiri din turnee…- AUDIO 2.

În această stagiune, la teatrul ‘Lucia Sturza Bulandra’ se reia spectacolul ‘Însemnările unui necunoscut’ , în care Bogdana Darie joacă alături de Tamara Buciuceanu – AUDIO 3.

Pe actrița Bogdana Darie o putem vedea și în spectacolul ‘La Grande Magia’ la Teatrul ‘Bulandra’ din Capitală.

Întâlnirea de sâmbătă, 2 noiembrie, cu Tamara Buciuceanu, nu este întâmplătoare: s-au împlinit, duminica trecută, 27 de ani de la premiera filmului ‘Liceenii’.

Tamara Buciuceanu alături de Ștefan Bănică jr., Mihai Constantin, Oana Sârbu și Cesonia Postelnicu au interpretat roluri extrem de îndrăgite: ne-au rămas în minte profesoara Isoscel, povestea de dragoste dintre elevii Mihai și Dana, dar și haioșii Ionică și Geta.

La Cinema SCALA se formau, în urmă cu 27 de ani, cozi pe mai multe rânduri și multă vreme a fost bătaie pe bilete. Filmul a continuat și cu alte serii – AUDIO 4.

Horațiu Mălăele spunea despre Tamara Buciuceanu că este ‘robustă ca o locomotivă germană, puternică şi violentă ca bomba de la Los Alamos, mieroasă sa mieunată ca pisicile desenelor animate (…) o imensă uzină plutitoare pe oceanul artelor atât de dramatice’.