Tabăra Yuppi pentru copii care suferă de diverse afecțiuni

O tabără de vacanță reprezintă un moment de fericire și mai ales de independență pentru un copil, pentru că trebuie să se descurce singur. Când însă copiii  suferă de diferite afecțiuni grave care își pun amprenta pe tot restul vieții, o evadare într-o astfel de tabără de vacanță este și mai importantă.

O organizatie neguvernamentală, Asociația Mișcare de Tabără Yuppi, le crează unor copii bolnavi, clipe de bucurie prin aceste tabere, în care copiii se împrietenesc, se joacă, și mai ales uită de boala grea de care suferă, prin activități de terapie prin experiență, cum ar fi alpinismul, canoe, fotografie, lucru manual sau călărie.  

Taberele Yuppi sunt gratuite și se adresează copiilor bolnavi de cancer sau diagnosticaţi cu diabet de tip 1. Durează câte 6 zile şi au loc de 4 ori pe an, vara, in tabăra de la Șăulia din județul Mureș.  1 tabără pentru copii cu cancer + artrită, 1 tabără diabet (copii), 1 tabără diabet (adolescenți) + 1 tabără familii cu copii cu cancer).

Ca să ajungi la tabăra Yuppi de la Şăulia, pornind din Bucureşti de exemplu, îţi trebuie cam 5-6 ore, cu maşina. Şi mulţi copii vin chiar de mai departe. Anul acesta au venit adolescenţi din Constanța, Teleoman, chiar şi din Vaslui. Părinţii nu au ţint cont de sutele de km parcurşi pentru că ştiu cât de importantă este o astfel de tabără terapeutică pentru copiii lor, care duc toată viaţa lupta cu o boală grea: diabetul.

Alexandra Stănescu a vizitat o tabără pentru adolescenți bolnavi de diabet de tip 1.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Articole Similare