Suveranul Pontif a ajuns în insula elena Lesbos, într-o vizită istorică

Papa Francisc vrea să atragă atenţia asupra soartei refugiaţilor și a transmite un mesaj de solidaritate.  Insula Lesbos reprezintă o poartă de intrare a imigranților în Europa. Anul trecut, peste jumătate de milion de imigranți au trecut prin Lesbos, iar în acest an în insulă au debarcat deja aproape 90.000 de persoane, dintre care peste o treime copii, potrivit ONU.

Suveranul Pontif a fost  întâmpinat de premierul grec Alexis Tsipras. El s-a întâlnit apoi cu Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului și Ieronim, arhiepiscopul ortodox al Atenei și al întregii Grecii. Fețele bisericești se vor deplasa cu un microbuz către o tabără de primire din mijlocul dealurilor plantate cu măslini, în care se află închiși circa 3.000 de imigranți în condiții extrem de dificile, potrivit organizațiilor umanitare. Imigranții ar urma să fie trimiși înapoi în Turcia, dacă nu au azil politic în Grecia.

Cei trei oficiali religioși se vor deplasa într-un container special amenajat, pentru a lua masa cu opt imigranți și trei traducători.

Apoi Suveranul se va întâlni cu locuitori din Lesbos, și cu o comunitate mică de catolici din insulele din jur. La final, Papa va spune o rugăciune pentru victimele migrației, în memoria cărora cei trei vor lansa fiecare o coroană de flori în Marea Mediterană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS