Confidenţialitate

Sute de români, blocați pe aeroporturi importante din Marea Britanie. Zboruri cu întârzieri de câteva ore sau chiar anulate din cauza unei ninsori puternice | FOTO

Sute de români sunt blocați pe cele mai importante aeroporturi din Marea Britanie. Din cauza unei ninsori puternice, mai multe curse aeriene, inclusiv cele către România, au întârzieri și de câteva ore. Unele chiar au fost anulate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Imagini publicate în mediul online de cetățeni români arată cum zeci de persoane au fost debarcate cu tot cu bagaje dintr-o cursă cu destinația România, care ar fi trebuit să decoleze în această dimineață de pe aeroportul Luton.

De pe același aeroport au fost anulate nenumărate curse către orașe din Europa: Madrid, Paris, Geneva sau Sofia, dar și către București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Craiova.

Un alt clip video tot din aeroportul Luton arată zeci de persoane întinse pe jos, lângă bagaje, așteptând ca zborurile să fie reluate. Unii dintre aceștia se află în aeroport de peste 10 ore.

Unii pasageri reclamă că zborurile le-au fost anulate fără a primi informații suplimentare de la personalul aeroportului. Alte curse au fost amânate cu câteva ore, iar altele pentru zilele următoare.

Pe aeroportul Heathrow din Londra au fost anulate peste 50 de zboruri în ultimele 24 de ore din cauza vremii. La fel și pe aeroportul din Gawitch.

Londra, sud-vestul Angliei și Scoția se află sub avertizare cod galben de ninsori și ger.

Sursa colaj foto: Twitter / Agustinase3, Marcin Twaróg

Citește și: Croații vor folosi pașapoarte digitale pentru a călători în străinătate. Proiectul pilot va fi realizat din fonduri europene