Suspectul în cazul uciderii parlamentarei laburiste Jo Cox a fost pus sub acuzare pentru această crimă

Thomas Mair, unicul suspect în cazul uciderii parlamentarei laburiste Jo Cox, a fost pus sub acuzare pentru această crimă. Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru un șir de infracțiuni legate de moartea politicianului laburist. Thomar Mair este acuzat de crimă, vătămare corporală gravă și deținerea unei arme de foc și a unui cuțit. A fost plasat în arest preventiv și va apărea în fața unui Tribunalul din Londra, luni.

Ședința tribunalului a durat doar 15 minute, timp în care suspectul în cazul uciderii parlamentarei laburiste Jo Cox, a declarat că numele său este: “Moarte trădătorilor, libertate pentru Marea Britanie”.

Aceasta a fost prima sa apariție în public de la momentul când a fost arestat de poliție. El a fost plasat în arest preventiv și va apărea în fața Tribunalului Old Bailey din Londra, luni.

Deputata laburistă Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, susţinătoare a rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, a fost împuşcată şi înjunghiată joi, în Anglia, de un extremist favorabil ieşirii ţării din UE. Jo Cox era căsătorită şi avea doi copii.