”Sus cortina!” – Rodica Popescu Bitănescu: ”Un mare balon de oxigen este faptul că oamenii vor să vadă piesele mele a doua și a treia oară”

Amănunte – marți, 18 noiembrie, de la ora 17.00, în cadrul rubricii ‘Sus cortina!’

Amănunte despre spectacole consacrate, regizate de Rodica Popescu Bitănescu, aflăm chiar de la actriță, într-un interviu acordat Europa FM.

O nouă reprezentație a spectacolului ‘Triunghiul femeilor’ – text și regie: Rodica Popescu Bitănescu – este programată duminică, 30 noiembrie – AUDIO 1.

Atunci este programată premiera pe țară a piesei, după ce publicul a avut ocazia să vadă de două ori spectacolul, în două avanpremiere.

‘Triunghiul femeilor’ poate fi văzut la Teatrul de pe Lipscani, în centrul vechi al Bucureștiului.

Din distribuție fac parte, alături de Rodica Popescu Bitănescu, Vivian Alivizache și Tania Popa.

‘Sunt oameni care vor să revadă piesele scrise de mine. Acest lucru mă bucură și pentru mine este un mare balon de oxigen, când oamenii vor să vadă spectacolele mele a doua și a treia oară…’, spune Rodica Popescu Bitănescu în interviul acordat Europa FM.

La Teatrul Național continuă reprezentațiile spectacolelor ‘5 femei de tranziție’ ( text și regie: Rodica Popescu Bitănescu), ‘Micul infern’ ( din distribuție face parte și Rodica Popescu Bitănescu) – iar la Teatrul Metropolis a fost reluat în această stagiune spectacolul ‘Gaițele’ (în care Rodica Popescu Bitănescu interpretează rolul ‘Lena’, sora mai mare a Anetei Duduleanu) – AUDIO 2.

______________________________________

Rodica Popescu Bitănescu s-a născut la 5 august 1938, la Răsuceni, județul Ilfov.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (UNATC, astăzi) în 1960, la clasa profesorului A. Pop Marțian.