Confidenţialitate

„Sus cortina!” cu Iorgu Ianuși I „Neliniște” cu Dorina Lazăr la ODEON și „Family.Exe” la Teatrul Bulandra

 „Family.Exe” în regia lui Mimi Brănescu este premiera începutului de sezon la Teatrul Bulandra în timp ce Teatrul Odeon prezintă premiera „Neliniște”, cu Dorina Lazăr protagonistă, în ceea ce a numit „ultimul său rol”. Tot la „Bulandra” a fost programată o serie de reprezentații ale spectacolului „Tatăl” cu Victor Rebengiuc.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Manhattan, New York, apartamentul faimoasei scriitoare americane cu origini polonezo-germane, Ula Richter. Ea, nominalizată la Premiile Nobel, o persoană rezervată și discretă, acordă un interviu important unui jurnalist polonez. Interviul are o miză dublă: pentru jurnalist poate fi o rampă de lansare către o carieră la New York, capitala media a lumii și paradisul oricărui jurnalist; pentru Ula reprezintă o extraordinară oportunitate de a spune adevărul sau, poate, de a provoca confuzie, creându-și astfel un alt mit personal.

Ivan Vîrîpaev (n. 3 august 1974) este cel mai cunoscut și cel mai frecvent montat dramaturg, regizor de teatru și film, scenarist, producător și actor rus contemporan stabilit în Polonia și interzis în prezent în teatrele din țara natală, din cauza poziționării sale anti-război. Ivan Vîrîpaev a fost condamnat în absență de Moscova pentru răspândirea de informații false despre forțele armate ruse, fiind dat în urmărire internațională.

„Neliniște”, de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Bobi Pricop. Cu: Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Niko Becker, Alexandru Papadopol, Mihai Smarandache și Gabriel Pintilei.

„Sunt atât de cuprinsă de neliniște… de neliniștea rolului… a actorului în rol… a actorului nemișcat în fața publicului încât nu îmi vin în minte decât replicile autorului, ale lui Vîrîpaev: iubire înseamnă neliniște…[…] iubirea ești tu, tu ești neliniștea care se scurge în pieptul meu… […] neliniștea e setea de a iubi pe cineva care curge veșnic […]” Dorina Lazăr

Alături de personajele din „Family.exe”, spectacol pus în scenă la Teatrul „Bulandra”, pătrundem într-o sufragerie, ca oricare alta, în care se intersectează reproșuri, traume, acuzații și foarte multe emoții. Text și Regie: Mimi Brănescu. Cu: Gheorghe Ifrim, Oana Tudor, Manuela Ciucur, Paula Niculiță, Andi Vasluianu, Cornel Scripcaru și Lucian Ifrim.

„ Family.exe este o dramedie provocatoare și surprinzătoare, despre vulnerabilitate și traume de familie. Tolstoi spunea că fiecare familie e nefericită în felul ei. În noul spectacol al Teatrului Bulandra, regizorul și dramaturgul Mimi Brănescu ne invită, la rândul său, să explorăm, cu umor incandescent și ironie, această poveste veche de când lumea – a relațiilor familiale complicate și a firelor emoționale din trecut care ajung să încâlcească prezentul.” Teatrul „L.S. Bulandra”

Pe 5, 11, 12 și 15 octombrie 2023 sunt programate, la Teatrul „Bulandra” următoarele reprezentații ale spectacolului „Tatăl”, în regia lui Cristi Juncu, cu Victor Rebengiuc în rolul lui André și cu ANA IOANA MACARIA, CĂTĂLIN BABLIUC, OANA TUDOR, MARIA VERONICA VÂRLAN și CONSTANTIN DOGIOIU.

„La 89 de ani, realizările interpretative ale lui Victor Rebengiuc sunt demonstrații viguroase de grandioasă artă a nemuririi scenice. (…)Am fost aseară la avanpremiera spectacolului “Tatăl” pentru a-l vedea pe Victor Rebengiuc în vârstă. O etate pe care o sfidează dansând step și intrând cu o luciditate artistică majestuoasă într-un rol despre pierderea minții” nota Horia Ghibuțiu într-o cronică dedicată „Tatălui” în care a adăugat: „Pe scenă și în viață, Victor Rebengiuc a reușit să devină și să rămână cea mai puternică voce a dreptei conștiințe naționale. Verticala morală a teatrului românesc și a societății noastre. Un om și un actor dintr-o bucată”.