Confidenţialitate

Super Liga Europei, competiție paralelă cu UEFA Champions League care ar putea primi undă verde pe viitor | AUDIO

Super Liga Europei, o competiție paralelă cu UEFA Champions League, ar putea primi pe viitor undă verde, fără repercusiuni pentru cluburi. Curtea Europeană de Justiție a concluzionat că UEFA și FIFA au făcut până acum abuz de putere, prin interzicerea cluburilor și jucătorilor să joace în alte competiții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Curtea Europeană de Justiție a decis că UEFA nu are monopol asupra întrecerilor continentale și nu este singura care poate poate organiza astfel de competiții – și cluburile își pot crea o competiție paralelă, fără teama de a fi sancționate.

Deși promotorii Super League, A22 Sports Management, susțin că această hotărâre este în favoarea lor, este posibil ca Superliga Europei să nu primească aprobare.

Magistrații nu s-au pronunțat specific asupra acestui proiect, ci doar asupra regulilor FIFA și UEFA, care sunt contrare legislației UE, notează publicația Marca.

Amintim, pe 19 aprilie 2021 a apărut ideea noii competiții, concurentă a UEFA Champions League, ce ar reuni 20 de echipe, dintre care 15 ar avea locul garantat în fiecare an.

Deși inițial 12 echipe au aderat la proiect, în prezent au rămas doar Real Madrid și Barcelona, după retragerea celorlalte 10.

Dacă SuperLiga Europei se va lansa, cele 2 echipe vor încasa fiecare un miliard de euro, în calitate de grupări fondatoare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Trageri la sorți pentru optimile Ligii Campionilor: Napoli – Barcelona, cel mai tare duel | AUDIO