Confidenţialitate

Summit istoric Biden – Putin, la Geneva

Întâlnirea dintrei cei doi lideri are loc la Geneva, într-o vilă care a mai găzduit în trecut și alte discuții la nivel înalt între liderii din Statele Unite și Rusia.

Joe Biden a ajuns încă de marți la Geneva, iar președintele rus în urmă cu doar câteva ore. Cei doi au fost primiți de preşedintele elveţian Guy Parmelin.

Întâlnirea celor doi are loc la vila ”La Grange” cu vedere spre lacul Geneva. Vila a fost construită în secolul al 18-lea și a găzduit dealungul timpului și alte întâlniri la fel de imporatante, cum ar fi cea din 1985 dintre Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov.

Summitul va avea două părți, potrivit presei americane. În prima întâlnire – mai scurtă– Joe Biden și Vladimir Putin vor discuta însoțiți fiecare de câte un apropiat. Apoi, la a doua întâlnire vor participa mai multe persoane din echipele celor doi președinți.

Discuţiile ar putea dura patru spre cinci ore sau poate mai mult și nu este aşteptat ca liderii să mănânce împreună. Ei vor susține la final declarații de presă, separat. Peste 3000 de polițiști și alte forțe de ordine au fost trimise pe domeniul de 30 de gectare din Geneva.

Foto: Captură video