Confidenţialitate

Suedia: Toți membrii trupei britanice Viola Beach au murit într-un accident de mașină

Membrii grupului britanic de indie-rock Viola Beach și managerul lor au murit în Suedia, într-un accident. Mașina în care se aflau s-a răsturnat de pe un pod mobil și a plonjat de la o înălțime de aproximativ 20 de metri.

Accidentul a avut loc pe autostrada E4, la sud de Stockholm. Mașina în care se aflau tinerii a părăsit carosabilul înainta ca podul mobil să fie coborât complet. Din primele date ale anchetei, barierele și semnalele luminoase de semnalizare funcționau corect. Un martor adeclarat jurnalistilor suedezi ca o mașină ce rula cu o viteză de cel puțin 70-80 de km pe oră a apărut în dreptul coloanei de mașini și apoi a dispărut foarte repede. Mașina a trecut prin barierele care erau încă coborâte și a plonjat direct în canalul respectiv. Corpurile bărbaților au fost recuperate cu ajutorul scafandrilor.

Membrii grupului Viola Beach, solistul Kris Leonard, chitaristul River Reeves, basistul Tomas Lowe și toboșarul Jack Dakin, care participau la primul lor turneu în exteriorul Marii Britanii, erau născuți între anii 1983 și 1996. Managerul grupului era Craig Tarry.