Succesul digital: Orlando Nicoară, NEWS.ro

Interviu de Sorin Dragomir

Cum se fac și se desfac agențiile de presă, ce înseamnă succes pe Internet și cum se dezvoltă o afacere online? În Lumea Europa FM, facem o istorie a evoluției Internetului în România și a dezvoltării produselor online, alături de un profesionist din experiența căruia orice tânar are de învățat – Orlando Nicoară, directorul de dezvoltare al proiectului NEWS.ro.

Orlando Nicoară le spune tinerilor care caută succesul pe Internet că trebuie “Să se focalizeze pe zona de servicii și nu pe zona de publishing, adică să producă conținut, pentru că producerea de conținut înseamnă monetizare prin publicitate și e destul de dificil astăzi. Și doi, să se ducă în zona de mobile, tot ce înseamnă aplicații de mobile, și nu neapărăt cu target-are doar România pentru că, practic, ambele platforme, atât iOS de la Apple cât și Android de la Google îți oferă în momentul de față oportunitatea de a targeta foarte ușor întreaga lume. O aplicație inteligentă, o aplicație care rezolvă probleme, care e bine făcută poate avea tracțiune și poate să ajungă să îi îmbogățească pe acești tineri.” Orlando Nicoară explică în Lumea Europa FM că succesul e o chestiune care ține de munca în echipă, pentru că tineri cu specializări diferite își pot combina experiența pentru a realiza un produs cât mai apropiat de nevoile pieței: “E bine în general ca într-un startup să te asociezi, astfel încât un programator care știe să programeze să se asocieze cu un alt tânăr care știe partea de bussines sau măcar știe partea de marketing și împreună să facă o echipă.

Sorin Dragomir discută cu Orlando Nicoară și despre despărțirea de Mediafax și relația cu proprietarul grupului , despre apariția proiectului News.ro, dar și despre posibila reglementare a mediului online, în încercarea de a afla cum se va încheia bătălia site-urilor care informează cu cele care dezinformează.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS