SUA vrea să rezolve criza iraniană prin diplomaţie

Casa Albă crede că regimul iranian poate fi convins paşnic să renunţe la ambiţia de a dezvolta un program de arme nucleare.

În faţa ipotezei privind o confruntare militară, care a câştigat teren în ultimele zile, preşedintele american George W. Bush şi-a reafirmat dorinţa de a rezolva criza nucleară iraniană prin mijloace diplomatice.

Liderul de la Casa Albă crede că regimul iranian poate fi convins paşnic să renunţe la ambiţia de a dezvolta un program de arme nucleare. Bush spune că vrea, atfel, evitare izolării financiare a Iranului şi a sancţiunilor economice.

Preşedintele american a apreciat, de asemenea, că refuzul autorităţile de la New York de a-i permite lui Ahmadinejad să viziteze Ground Zero a fost o decizie bună.

Oficialii din metropola americană spune că decizia a fost luată ‘din motive de securitate’, în urma unei reuniuni a poliţiei, serviciilor de informatii şi autorităţilor portuare. Zona unde se aflau turnurile gemene WTC este închisă pentru vizitatori, deoarece este în construcţie.