SUA | Un avion al Delta Air Lines a deversat kerosen deasupra unei școli din Los Angeles, din cauza unor probleme tehnice

Un avion Boeing 777 al companiei americane Delta Air Lines a deversat kerosen deasupra unei suburbii a orașului Los Angeles, înaintea unei aterizări de urgență.

Combustibilul a ajuns inclusiv în curtea unei școli, elevii acuzând probleme de respirație și iritații ale pielii. În total, 60 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, conform CNN.

Pilotul a luat această decizie în condițiile în care avionul avea o defecțiune la motor și trebuia să se întoarcă pe aeroportul din Los Angeles, de unde plecase.

Administrația Federală a Aviației americane a menționat după incident că această măsură trebuia luată deasupra unei zone nepopulate, în niciun caz deasupra orașului.

„Procedurile cer ca acest carburant să fie deversat deasupra unor zone nelocuite, bine identificate, în general la altitudini mari, astfel încât carburantul să se vaporizeze şi disperseze înainte să atingă solul”, transmite Administrația

Aeronava a aterizat ulterior fără probleme, după ce a deversat carburantul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS