Confidenţialitate

SUA: Trump acceptă transferul de putere spre o administraţie Biden

La peste două săptămâni de la anunţarea înfrângerii sale în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, republicanul Donald Trump a dat undă verde, luni seară, deschiderii procesului de tranziţie spre o administraţie condusă de rivalul său democrat Joe Biden.

Actualul locatar de la Casa Albă nu a recunoscut în mod direct victoria taberei adverse, promiţând să continue o ”luptă dreaptă” în timp ce demersurile sale în justiţie se înmulţesc, fără succes, pentru a încerca să demonstreze fraude în scrutinul din 3 noiembrie.

”Cu toate acestea, în interesul superior al ţării noastre, recomand” ca agenţia guvernamentală responsabilă pentru transferul de putere să facă ”ceea ce este necesar în ceea ce priveşte protocoalele şi am cerut echipei mele să facă acelaşi lucru”, a scris Donald Trump pe Twitter.

General Services Administration a trimis anterior o scrisoare prin care îl informa pe Joe Biden că este deschisă calea pentru tranziţie.

Administraţia Trump trebuie să recunoască oficial că Joe Biden este preşedintele ales pentru ca echipa de tranziţie a democratului să poată începe să primească informaţii clasate top-secret şi să discute cu echipele existente în diferitele ministere.