SUA: Șeful Poliției de la Capitoliu și-a dat demisia | AUDIO

În Statele Unite, șeful Poliției de la Capitoliu și-a dat demisia, în urma criticilor privind intervenția târzie în timpul violențelor din clădirea Congresului american.

Între timp, Donald Trump și-a schimbat discursul: a condamnat în cele din urmă violenţele. Și tot mai mulți membri din administrația americană renunță la funcții.

Steven Sund, șeful poliției de la Capitoliu a demisionat pe fondul criticilor pe care le-a primit ca urmare a reacţiei pe care au avut-o subalternii săi în momentul în care un protestatarii violenți au pătrus în clădirea Congresului american.

Stevan Sund a demisionat la scurt timp după ce preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, dar şi alţi înalţi oficiali, au cerut plecarea sa.

Nancy Pelosi a declarat că demiterea lui Donald Trump este o ”urgenţă de maximă importanţă”.

I-a cerut vicepreşedintelui Mike Pence să invoce imediat cel de-al 25-lea amendament din Constituţie pentru a-l declara pe Donald Trump ”inapt” să guverneze.

Dacă el nu acţionează, Congresul ”ar trebui să fie pregătit pentru o procedură de destituire”, a adăugat ea.

Între timp, Preşedintele Donald Trump, care iniţial i-a lăudat şi încurajat pe suporteri, a condamnat în cele din urmă violenţele, într-o schimbare de ton a discursului.

Tot mai mulţi membri ai administraţiei americane şi-au dat demisia. Între aceştia miniştrii responsabili pentru Transport şi Educaţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS