Confidenţialitate

SUA respinge implicarea în presupusul complot de înlăturarea a președintelui venezuelean

Casa Albă neagă implicarea Statelor Unite ale Americii într-un aşa-zis complot pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro.

Potrivit Consiliul Naţional de Securitate de la Washington, în eventualitatea unui asemenea scenariu, “acţiunea ar fi fost finalizată direct şi eficient”.

Autorităţile de la Caracas au arestat, săptămâna aceasta, cel puţin 10 persoane, inclusiv doi cetăţeni americani care lucrează pentru societatea de securitate Silvercorp USA, pe care le acuză de o “incursiune maritimă” în vederea unui puci contra lui Nicolas Maduro.

Recunoscut de mai multe țări, între care SUA, drept lider interimar al Venezuelei, opozantul Nicolas Maduro uzurpă puterea, după ce a falsificat alegerile prezidenţiale din 2018.

Fără să recunoască presupusa operaţiune, secretarul de stat american Mike Pompeo a dat asigurări că Washingtonul va face totul pentru a-i repatria pe Luke Denman şi Airan Berry.

Diplomaţia americană consideră că această ”melodramă” ar face parte dintr-o ”campanie de dezinformare majoră” a Caracasului.

Întrebat despre o eventuală arestare a rivalului său politic, Nicolas Maduro a răspuns că ”acest lucru nu depinde” de el, ci de o decizie a justiţiei.