SUA: O echipă de medici a realizat în premieră mondială un transplant total de față

Pacientul, un bărbat care era desfigurat, are acum o cu totul altă înfățișare.

Operația a durat 36 de ore.

În urmă cu 15 ani, fața unui american a fost complet desfigurată într-un grav accident. A fost împușcat în față în 1997, și și-a pierdut nasul, buzele și marea parte a mobilității gurii.

De atunci el a fost supus mai multor operații de reconstrucție a feței însă niciuna reușită încât să poată ieși în lume fără să poarte o mască.

O echipă de medici a avut acum curajul să facă o operație extrem de complicată: doctorii de la Universitatea din Maryland i-au refăcut complet fața, dăruindu-i un nou maxilar, o nouă limbă, piele, dar şi ţesuturi şi muşchi faciali.Primul transplant total de față din lume a durat 36 de ore. Peste 150 de doctori, asistenţi şi specialişti s-au acupat de caz.

Bărbatul a fost entuziasmat de noua sa înfățișare, spun doctorii. La numai șase zile de la operație, Norris putea deja să se spele pe dinți, să se bărbierească și chiar să spună câteva cuvinte.

Doctorii spun că bărbatul a început să-și simtă fața, însă va mai dura până când acesta își va recupera mobilitatea facială.