SUA: Mitt Romney, favorit în alegerile primare republicane din statul New Hampshire

Fostul guvernator din Massachusetts ar fi urmat de libertarianul texan Ron Paul.

Mitt Romney va revendica, cel mai probabil, victoria în alegerile primare republicane din statul New Hampshire.

Exit-poll-urile îl dau pe fostul guvernator din Massachusetts drept favorit al acestui scrutin intern, cu 36% din sufragii.

Libertarianului texan Ron Paul i-ar reveni 25% din intenţiile de vot, iar fostului guvernator al statului Utah Jon Huntsman – 15%.

Numărarea voturilor este încă în curs de desfăşurare, potrivit BBC.

Alegătorii, dintre care 40% nu sunt încadraţi politic, au reputaţia că se hotărăsc abia în ultimul moment cu cine votează.

Procedura de selectare a candidatului republican în alegerile prezidenţiale, lansată pe 3 ianuarie în Iowa, unde victorios a fost Rick Santorum, va continua stat cu stat, în decurs de mai multe luni, prin alegeri primare sau ‘caucusuri’ (adunări electorale).

La final, învingătorul se va confrunta în scrutinul prezidenţial din noiembrie cu Barack Obama, actualul lider la Casa Albă care beneficiază de sprijinul Partidului Democrat pentru un nou mandat la cârma SUA.

Unii republicani nu şi-au menajat criticile faţă de Mitt Romney (64 de ani), încercând să reducă din avansul acestuia, pe care-l consideră prea raţional şi prea puţin carismatic, şi care şi-a făcut campanie pe teme economice, insistând asupra experienţei sale ca om de afaceri.