SUA: Marmota Phill ar putea fi arestata

Este, de fapt, doar o glumă a polițiștilor americani.

Phill este marmota care a prezis anul acesta că iarna va mai dura şase săptămâni în SUA. Însă, animăluțul nu i-a avertizat pe cetățeni și cu privire la ‘munții de zăpadă’ care au urmat predicției, așa că Phill este acum în pericol de a fi arestat.

Poliţiştii din statul american New Hampshire, afectat de căderi masive de zăpadă în ultima perioadă, au descoperit inamicul public numărul 1 în ‘persoana’ marmotei Phill. Pe pagina de facebook a Poliției din Merrimack, suspectul este descris ca ‘scund şi blănos, cu ochii căprui şi dinţi mari, ieşiţi în afară’.

‘Am primit mai multe informaţii potrivit cărora micul infractor se află într-o gaură, la căldură, şi stă confortabil’, au scris poliţiştii pe platforma de socializare, textul fiind însoțit de o imagine care înfăţişează o marmotă răutăcioasă din filmul ‘Pădurea snobilor’.

Este, de fapt, doar o glumă a polițiștilor, care vor să detensioneze atmosfera.

Marmota Phil a mai avut probleme cu legea. În 2013, autorităţile din statul Ohio au pus animalul sub acuzare pentru ‘denaturarea primăverii’, o infracţiune la adresa ‘liniştii şi demnităţii statului’.