SUA impun sancțiuni economice și mai aspre Iranului. Trump: „Se pare că Iranul dă înapoi”

Președintele Donald Trump a anunțat cum răspund SUA ultimului atac iranian.

Statele Unite nu vor permite Iranului să fabrice arme nucleare, afirmă preşedintele Trump, avertizând că armata americană va continua să contracarareze ameninţările iraniene.

„Atât timp cât sunt preşedinte al Statelor Unite, Iranului nu i se va permite să deţină arme nucleare”, a afirmat Donald Trump miercuri seară.

Donald Trump a declarat că niciun militar american nu a fost rănit în atacurile Iranului asupra unor baze din Irak. „Forţele americane sunt pregătite pentru orice, dar Iranul pare să facă un pas înapoi, ceea ce este un lucru bun pentru toate părţile implicate şi pentru toată lumea”, a subliniat Trump.

Mesajul complet al lui Donald Trump:

„Iranului nu i se va permite să obțină arme nucleare. Poporul american trebuie să fie recunoscător – niciun american nu a fost afectat de atacul de noaptea trecută, nu am pierdut niciun om, pagubele sunt minine în bazele noastre.

Se pare că Iranul dă înapoi. E un lucru bun pentru întreaga lume. Nu s-au pierdut vieți din cauza măsurilor luate de noi. Vreau să salut curajul soldaților americani care luptă din 1979 împotriva Iranului.

Statele care au tolerat Iranul până acum, trebuie să știe că zilele acelea au trecut. Trebuie să știe că Iranul e principalul finanțator al terorismului. Armata americană l-a eliminat pe cel responsabil personal de unele dintre cele mai mari atrocități. Armatele coordonate de el au lansat atacuri cerute de el. A ucis personal sute de americani.

Soldații noștri au murit sau au fost mutilați pe viață din cauza lui. Punea la cale alte atacuri și noi l-am împiedicat. Trebuia eliminat acum mult timp. Prin eliminarea lui am transmis că Iranul nu mai poate amenința viețile americanilor. SUA a decis să impună noi sancțiuni economice la adresa Iranului, până când regimul iranian își va schimba politica.

Sunt de vină pentru un atac din Arabia Saudită. Tupeul lor a crescut după acordul din 2016, când au primit 260 de milioane de dolari și, în loc să mulțumească, ne-au răspuns cu atacuri. Atacul de azi noapte a fost realizat cu banii dați de fosta administrație de la Casa Albă.
Să nu uităm că regimul iranian au ucis 1.500 de iranieni care participau la proteste. Iranul trebuie să pună capăt rapid acestor ambiții privind programul de înarmare nucleară.

Franța, Germania, să înțeleagă acest lucru. Trebuie să colaboram pentru a face o lume mai bună. Iranul poate să fie o țară incredibilă. Campania iraniană de teroare nu va mai fi tolerat, nu permitem să mergeți mai departe. Cer Alianței Atantice să se implice mai mult. Sub conducerea mea, SUA au devenit mai puternice și suntem independenți din punct de vedere energetic. Suntem principalul producător de petrol și gaze. Suntem independenți și nu mai avem nevoie de petrol și gazele lor. Suntem puternici, rapizi și letali.

Avem în fabricație rachete supersonice, nu înseamnă că vrem să le folosim, NU vrem să le folosim. Acum 3 luni am distrus 100% gruparea Stat Islamic, le-am ucis liderul, responsabil de atâtea crime și persecutări. Numeroși luptători Isis au fost uciși sub mandatul meu. Neutralizarea lor este bună și pt Iran și ar trebui să colaborăm.

Mesaj pentru Irak: ne dorim să aveți un trai bun.
SUA dorește să fie pace în lume„.

Iulian Chifu, analist în probleme militare, consideră că , prin aceste declarații, se tranșează un joc de negociere:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS