SUA: Donald Trump, la primul său discurs despre starea naţiunii

La un an de învestirea în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump este aşteptat să susţină, în faţa Congresului, primul său discurs despre starea naţiunii.

În alocuţiune, şeful administraţiei de la Washington va puncta principalele strategii de politică internă şi internaţională.

Într-un mesaj postat în avans pe Twitter, preşedintele a transmis că economia SUA se afă “într-o formă mai bună decât s-a aflat în decenii întregi”, menţionând scăderea ratei şomajului până la un nivel record. “Suntem pe calea cea bună”, a adăugat el.

Liderul american ar urma să anunţe un plan de investiţii, în valoare de 1.500 de miliarde de dolari, în infrastructura rutieră îmbătrânită a ţării.

Consilierii săi au anunţat că chestiunile economice vor domina discursul.

Donald Trump ar urma să facă unele referiri şi la scandalul posibilei implicări a Rusiei în alegerile pe care el le-a câştigat în noiembrie 2016, în faţa rivalei democrate Hillary Clinton. De-a lungul primului an de mandat, republicanul a respins orice sprijin ascuns din partea Moscovei, denunţând ancheta ca pe o vânătoare de vrăjitoare.

Donald Trump se confruntă cu o popularitate tot mai scăzută, performanţele sale prezidenţiale beneficiind de susţinerea a doar 37% dintre americani.

Este de aşteptat ca discursul să fie urmărit de o audienţă formată din 40 de milioane de telespectatori, potrivit BBC.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS