Confidenţialitate

SUA: Directorul Secret Service, serviciul care asigură paza preşedintelui, se retrage din funcţie

Directorul Secret Service, serviciul care asigură paza şi protecţia personalităţilor politice americane, în special a preşedintelui, a anunţat marţi că se retrage, a anunţat agenţia citată de NBC News. Potrivit CNN, au circulat informaţii că agenţia a avut tensiuni cu echipa privată de securitate a lui Donald Trump.

Felicitări directorului Clancy pentru retragere! Bărbaţii&femeile @SecretService vă sunt recunoscătoare pentru cei 29 de activitate&conducere”, a scris secret Service pe contul de Twitter.

Succesul Secret Service este obţinut cu sacrificii mari din partea fiecăruia dintre voi şi a familiilor voastre”, a afirmat Joseph Clancy într-o scrisoare către angajaţi, obţinută de CNN. “Vă rog să acceptaţi mulţumirile mele sincere şi din inimă, pentru dedicarea voastră faţă de misiunea noastră. M-aţi inspirat. Speranţa mea este că am reuşit să dau înapoi darurile voastre de inspiraţie (făcând – n.r.) bine pentru Secret Service”, a adăugat el.

Clancy, în vârstă de 70 de ani, a devenit director interimar al agenţiei în octombrie 2014, după care a depus jurământul ca director definitiv în februarie 2015.

Iubirea mea pentru această agenţie nu a făcut decât să complice şi mai mult decizia, dar, din motive personale, a venit momentul. Sunt nerăbdător să petrec timp cu familia mea”, a mai scris Clancy.

El se va retrage începând cu data de 4 martie.

Clancy este un veteran al Secret Service, unde a lucrat timp de 27 de ani. El a condus divizia de protecţie a preşedintelui în primii ani ai mandatului lui Barack Obama. El a notat că sunt mai multe similarităţi decât diferenţe între actualul şi precedentul ocupant al Casei Albe.

Au existat, însă, informaţii în legătură cu tensiuni între Secret Service şi echipa privată de securitate care îl apără pe Donald Trump de ani de zile.

Clancy a dat asigurări că nu este adevărat. “Nu există nicio fricţiune” cu echipa privată a lui Trump, a dat asigurări Clancy într-un interviu pentru CNN, luna trecută.

Secret Service a fost afectat de scandaluri în ultimii ani, după ce s-a aflat că mai mulţi de agenţi au angajat prostituate în Columbia, în timp ce pregăteau o vizită a preşedintelui Obama.

De asemenea, o serie de incidente la Casa Albă, unde au reuşit să intre persoane neautorizate în zone restricţionate, au marcat mandatul lui Clancy.