SUA: Democraţii propun un regim mai stric al armelor după masacrul din Las Vegas

La câteva zile după cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a Statelor Unite ale Americii, democraţii din Congres şi-au relansat eforturile pentru un control mai strict asupra armelor.

59 de oameni au fost ucişi şi peste 500 au fost răniţi, duminică, de un individ care a început să tragă în mulţimea de spectatori ai unui festival country de la etajul 32 al unui hotel situat în vecinătate. Individul, care s-a sinucis după atac, îşi acumulase arsenalul aparent legal.

Şansele taberei democrate sunt reduse.

Republicanii, care susţin dreptul constituţional al americanilor de a deţine arme, au majoritate în Congres. Experţii amintesc că nici după atacul de la şcoala Sandy Hook din 2012, soldat cu moartea a 20 de copii, democraţii nu au reuşit să determine adoptarea unei legi care să înăsprească regimul armelor de foc.

Părinţii fondatori ai Americii considerau că o populaţie înarmată poate apăra ţara de invadatorii străini şi în plus, pe vremuri, locuitorii din zone izolate aveau nevoie de arme pentru a-şi apăra pământurile şi familiile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS