Confidenţialitate

SUA anunță continuarea livrării de ajutoare pe cale aeriană în Fâșia Gaza. ONU se teme de o foamete generalizată în enclavă | AUDIO

Statele Unite vor continua să trimită ajutoare pe cale aeriană, în Fâșia Gaza, cu ajutorul parașutelor. Între timp, Hamas solicită încetarea acestor operaţiuni după mai multe cazuri de înec şi busculade mortale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Paraşutările de ajutoare sunt una dintre numeroasele modalităţi pe care le folosim pentru a furniza ajutorul de care palestinienii din Fâşia Gaza au atât de disperat nevoie şi vom continua să facem acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.

De asemenea, SUA au anunțat că lucrează la crearea unui coridor maritim care să sporească intrarea ajutoarelor.

Mişcarea islamistă palestiniană a anunţat că 18 persoane au murit, dintre care 12 prin înec, în timp ce încercau să recupereze alimente paraşutate deasupra teritoriului, devastat de război şi unde bântuie foametea.

ONU se teme de o foamete generalizată în teritoriul asediat de Israel, în special în nord, care este greu accesibil, unde trăiesc în prezent aproximativ 300.000 de persoane.

În faţa urgenţei umanitare, mai multe ţări au decis să diversifice rutele de livrare a ajutoarelor către populaţie, prin paraşutare sau un coridor maritim dinspre Cipru.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Israelul anulează vizita unui oficial de rang înalt în SUA, după ce americanii au permis Consiliului de Securitate al ONU să aprobe o rezoluție privind încetarea focului în Gaza | AUDIO