Confidenţialitate

Studiu: Zakynthos, Rhodos și Corfu, cele mai căutate destinații de vacanță de români

 

Insulele grecești Zakynthos, Rhodos, Corfu sunt cele mai căutate destinații de vacanță de către români care și-au rezervat concediul de vară, arată un studiu realizat de agenția de turism online Paravion.ro.

 

Grecia este preferată de turiștii români din mai multe motive: e la aproximativ două ore de zbor de țara noastră, nu e o destinație foarte scumpă și, cireașa de pe tort, peisajele sunt minunate. Nu trebuie uitate preparatele tradiționale grecești sau muzica grecească.

 

Atunci când vine vorba de alegerea unui loc bun pentru a-și întinde prosopul pe plajă, turiștii români aleg Creta, renumită pentru nisipul fin, spune Raluca Rotaru, reprezentanta agenției.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Un alt loc vestit este Canal d’Amour în Insula Corfu. O legendă locală spune că îndrăgostiții care traversează înot canalul nu se vor despărți niciodată, iar cei care se scaldă în apele din zonă vor avea mereu noroc dragoste.

 

Astfel de experiențe și astfel de povești îi atrag ca un magnet pe turiști. Unii români sunt atât de îndrăgostiți de Grecia încât revin an de an în aceeași destinație, spune Raluca Rotaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit agenției, românii sunt dispuși să plătească între 700 și 800 de euro pentru 7 zile la malul mării Mediterane, arată datele Paravion.ro. Pachetul include un cazarea la un hotel de trei-patru stele, cu mic dejun, biletele de avion dus/întors, taxele de aeroport, transferul aeroport-hotel-aeroport, asigurarea medicală şi storno.