Confidenţialitate

Studiu: Reticența față de vaccinarea anti-COVID a scăzut la nivel internațional

Reticența față de vaccinarea anti-COVID a scăzut la nivel internațional și tot mai multe persoane sunt dispuse acum să facă vaccinul, comparativ cu anul trecut.

Un studiu realizat în 6 țări a scos la iveală că rata cea mai mare a persoanelor dispuse să se vacineze este în Marea Britanie, aproape 90% din populație.

Studiul a fost realizat în Franța, Marea Britanie, Germania, Suedia, Japonia și Statele Unite.

Franța rămâne țara în care entuziasmul când vine vorba de vaccinare rămâne mai scăzut, comparativ cu alte țări: 59% dintre francezi sunt gata să se vaccineze anti-COVID sau au făcut deja acest lucru, comparativ cu numai 40%, în decembrie.

Cea mai mare creștere a sprijinului față de vaccinare s-a înregistrat în Suedia, unde de la jumătate din populație dispusă să se vaccineze, în toamna anului trecut s-a ajuns la peste 75%.

Tot aproape de 75% este și rata de acceptare a vaccinării în Germania, în creștere cu aproape 10 procente, iar în Marea Britanie, numărul celor dispuși să-și facă vaccinul a crescut de la 65%, anul trecut, la aproape 90 la sută.

Rata de acceptare a vaccinării este sub 65% în Statele Unite, unde avem cea mai mică creștere, în condițiile în care aproape 60% din populație s-a pronunțat de acord cu vaccinarea, anul trecut.

La întrebarea ce ţări consideră că sunt cele mai eficiente în privința vaccinării, răspunsul a fost Israelul, unde jumătate din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, şi Marea Britanie.

Studiul a fost realizat de compania de consultanță Kekst CNC, la mijlocul lunii februarie, pe eşantioane reprezentative de 1.000 de adulţi din fiecare ţară.