Studiu: O jumătate de zi de stat în picioare la muncă reduce riscul de infarct și de cancer

Cei care muncesc la birou ar trebui să stea în picioare jumătate din timpul de lucru pentru a reduce riscul de infarct, cancer sau diabet, potrivit unui nou studiu care le recomandă oamenilor să petreacă cel puțin două ore – și de preferat patru – pe zi în picioare, scrie The Independent.

Șefii ar trebui să pună la dispoziție birouri potrivite la care oamenii să poată lucra în picioare și să le permită angajaților să ia pauze scurte pentru a se plimba, informează studiul comandat de Public Health England, agenția executivă a departamentului guvernamental de sănătate din Marea Britanie și de compania Active Working Community Interest.

Conforma aceluiași studiu, companiile ar trebui să îi avertizeze pe angajați că: ”Șezutul prelungit, atât din timpul muncii, cât și din cel liber, poate crește semnificativ și independent riscul bolilor cardiometabolice și al mortalității premature”.

Așadar, dacă lucrezi la birou, ar trebui să petreci cel puțin două ore pe zi ”stând și practicând activități ușoare (plimbări ușoare) în timpul orelor de lucru, eventual progresând către o acumulare totală de 4 ore”.

Primul studiu de acest gen din Marea Britanie conceput să reducă riscurile de sănătate pe care le poartă statul pe scaun citează dovezi evidente ale legăturii dintre ”existența sedentară, inclusiv timpul petrecut la muncă, și cauzele principale ale morbidității și mortalității (boli cardiovasculare, diaber și unele tipuri de cancer”. Pentru cei care lucrează în birouri, ”65-75% din orele de lucru sunt petrecute stând jos, iar dintre acestea peste 50% din timp este acumulat în perioade prelungite de stat jos continuu”.