Confidenţialitate

Studioul Europa FM, luminat în albastru de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Din Auckland la Amman, din New York la Nairobi, copiii „preiau puterea” și colorează lumea în albastru, în semn de susținere a drepturilor copilului. Europa FM marchează, simbolic, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, miercuri, de la ora 19, în Clubul de Seara.

Toader Păun va avea alături de el copii care vorbesc despre drepturile lor, dar și pe Raluca Dinu-Paicu, din partea UNICEF România, pentru o discuție viitorul pe care îl modelăm împreună alături de copii.

Pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului, UNICEF celebrează pe 20 noiembrie Ziua Internațională a Drepturilor Copilului la nivel global. Este o zi de acțiune pentru copii, organizate de către copii, o zi distractivă, dar cu un mesaj serios.

Anul acesta data de 20 noiembrie este cu atât mai importantă cu cât aniversăm 30 de ani de la adoptarea Convenției, tratatul cel mai ratificat de la nivel internațional.

De #WorldChildrensDay, clădiri emblematice și monumente printre care Parlamentul European din Bruxelles, Shanghai Tower din China, Panthéonul in Franța, Acropolis în Atena, Palatul Păcii din Haga, Rashtrapati Bhavan – Reședința Prezidențială din India, Petra in Iordania, Frida Kahlo House în Mexico, Moscheea Al Noor în Christchurch (New Zealand), Canalul Panama, Monumentul pentru Renașterea Africană din Senegal și podurile de pe Bosfor din Turcia se colorează în albastru.

În București, Administrația Prezidențială se alătură acestui demers, colorând în albastru Palatul Cotroceni.