Confidenţialitate

Stuart Bingham și Ryan Day vor juca finala turneului invitațional Romanian Snooker Masters

Stuart Bingham și Ryan Day vor juca finala turneului invitațional Romanian Snooker Masters, duminică, începând cu ora 13:00. Finala va fi arbitrată de românul Alex Crișan.

Stuart Bingham a reușit o revenire în fața lui Ali Carter, în primul meci disputat sâmbătă, la Circul Metropolitan București. Englezul a câștigat cinci jocuri la rând și s-a impus cu 5-2. În al doilea meci al zilei, Ryan Day l-a învins cu 5-0 pe Kyren Wilson, într-o oră și 9 minute.

“Kyren a început bine partida, însă apoi a ratat și lucrurile s-au schimbat. Cred că a avut și un pic de ghinion, iar eu am reușit să capitalizez la final. Este frumos să câștigi 5-0, meci scurt, fără stres”, a declarat Ryan Day la conferința de presă. Galezul a reușit, totodată, singurul break de peste 100 de puncte din faza semifinalelor – 120 de puncte în jocul patru al meciului jucat împotriva lui Kyren Wilson.

Stuart Bingham
a revenit în prima semifinală de la scorul de 0-2, câștigând un joc trei de 49 de minute în fața lui Ali Carter, la capătul unui lanț de ratări. “Evident, sunt foarte fericit că am câștigat. La 0-2, mă gândeam la ce e mai rău. Jocul trei a fost capital pentru mine, momentul de cotitură al meciului: a întors partida în favoarea mea. Ali l-ar fi putut câștiga mai devreme, însă a fost unul dintre acele jocuri bizare. Au fost câteva lovituri foarte bune de siguranță la bila albastră. S-a decis totul la bila neagră”, a declarat Stuart Bingham, la finalul partidei. Bingham s-a impus apoi prin break-uri de 58, 63 și 76 de puncte.

Finala turneului de la București se va disputa după sistemul cel mai bun din 19 jocuri, primul la 10. Duminică sunt programate două sesiuni: de la ora 13:00 și, apoi, de la ora 18:00.

Turneul internațional organizat de către McCann Bucharest şi McCann/Thiess Events în cadrul circuitului mondial World Snooker este dotat cu premii în valoare totală de 200.000 euro şi va premia câştigătorul cu un cec în valoare de 50.000 euro.