Structura pielii este afectată în urma stilului de viaţă

Pielea este organul care ne protejează corpul. Alegerile pe care le facem în fiecare zi, ce mâncăm, unde mergem, cum ne simțim, influențează felul în care pielea noastră arată.

Este necesar să acordăm atenție dietei. Un nivel crescut de vitamina C în alimentație, și mai puține grăsimi și carbohidrați se asociază cu un aspect plăcut al pielii. Schimbări ale obiceiurilor alimentare nesănătoase ne vor îmbunătăți aspectul fizic. Specialiștii recomandă consumul de fructe și legume din abundență pentru a avea o piele sănătoasă.

Și vitamina E și seleniul ne vor proteja pielea de acțiunea razelor solare asupra structurii acesteia, vor combate ridurile și petele. 90% din cauzele afectării tegumentului sunt reprezentate de soare. În timp ce facem efort fizic, mușchii se contractă, circulația este stimulată, iar sângele îndepărtează astfel toxinele de la nivelul pielii, în timp ce aduce oxigen și nutrienți care stimulează producerea de colagen. Spălați-vă fața din abundență după efort și evitați bentițele strănse pe frunte – acestea pot irita pielea.

Alcoolul este un diuretic, iar pierderea apei din corp duce la o piele uscată. Fumatul afectează vascularizația tenului și provoacă ruperea fibrelor de colagen.

Femeile gravide trebuie să acorde o mai mare atenție tenului, dar și pielii din zona abdomenului, întinsă sub presiunea exercitată de sarcină. Din cauza excesului de hormoni din organism poate să apară și acneea.

Somnul de frumusețe are rolul lui. Atenție însă cum dormiți – este recomandat să stați pe spate. Dormitul pe o parte favorizează apariția pungilor sub ochi și presiunea constantă asupra acelei zone duce la apariția ridurilor.