Confidenţialitate

Stoltenberg: Războiul declanșat de Rusia a dus la o criză a alimentelor globală. Foarte multe țări depindeau de cerealele din Ucraina | AUDIO

Țările membre NATO vor depune toate eforturile pentru a debloca exportul de grâne din Ucraina. Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, spune că războiul declanșat de Rusia a dus la o criză a alimentelor globală în condițiile în care foarte multe țări depindeau de cerealele din țara invadată. Turcia, Grecia și România sunt printre țările care vor ajuta la exportarea grânelor în siguranță. 

„Turcia va facilita înțelegeri economice, Grecia a anunțat că va pune la dispoziție vase maritime iar alte țări aliate vor semna înțelegeri diplomatice pentru a permite vaselor să navigheze prin apele lor teritoriale din Marea Neagră”, a spus Jens Stoltenberg la Summitul NATO de la Madrid.

„Alte țări, printre care Lituania și România, vor îmbunătăți infrastructura terestră, în special cea feroviară. Este dificil să compensăm lipsa exporturilor pe cale maritimă, mai mulți aliați au convenit să ajute pentru a transporta mâncarea și cerealele pe uscat”, a adăugat Jens Stoltenberg.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bogdan Aurescu, la Summitul NATO de la Madrid: Cel de-al doilea grup de luptă care va fi format în România ar pute fi transformat în brigadă