Confidenţialitate

ȘTIREA BRAVO: 18 organizații și instituții susțin Platforma comună de educație și prevenție rutieră #ATENTînTRAFIC: CEI 40.000 (P)

Știrea Bravo din Deșteptarea este legată de inițiativa UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România lansează #ATENTînTRAFIC: CEI 40.000, o platformă comună de educație și prevenție rutieră iniţiată de industria de asigurări și susținută de numeroase organizații și instituții, disponibilă AICI. Demersul pleacă de la nevoia de conștientizare a incidenței ridicate a accidentelor rutiere și a numărului victimelor acestora.

Până acum, 18 parteneri s-au alăturat demersului inițiat de UNSAR pentru promovarea siguranței rutiere – lista rămânând deschisă: Poliția Română, ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților, ISF – Institutul de Studii Financiare, APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, ARA – Asociația Română de Actuariat, ATA – Academia Titi Aur, AURSF – Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, BAAR – Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, Cercetașii României, Comunitatea „Cu bicicleta departe”, CTR – Consiliul Tineretului din România, FSAB – Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci, motoADN – Asociaţia pentru Dezvoltarea Naţională a Motociclismului,  PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, UNSICAR – Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări, ARBC – Asociația Română a Brokerilor de Credite și Asociația Ford Mustang România.

„Platforma #ATENTînTRAFIC: CEI 40.000 ridică o problemă importantă cu care ne confruntăm la nivelul societății românești. În perioada 2001-2017, aproximativ 40.000 de oameni și-au pierdut viața în România în accidente rutiere. Mesajul nostru comun este că avem nevoie să conștientizăm că fiecare dintre noi poate fi o victimă a unui accident rutier, indiferent de cât de buni șoferi suntem sau de cât de atenți suntem în trafic, inclusiv ca pietoni. Vrem ca, prin această platformă comună, să aducem în atenția publicului importanța de a respecta legislaţia rutieră și de a fi întotdeauna precauți. Împreună ne dorim să schimbăm comportamente, pentru a reduce considerabil această statistică”, declară inițiatorii demersului.

Despre #ATENTînTRAFIC: CEI 40.000 au vorbit miercuri, în Deșteptarea, Vlad, George și Luca:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prima etapă a acestei campanii, în lunile noiembrie și decembrie ale acestui an, mesajele campaniei vor fi transmise prin intermediul mai multor canale – presă scrisă, radio, online.

„Prin intermediul site-ului Asiguropedia, dezvoltat de UNSAR, transmitem un mesaj la nivelul întregii societăți, încurajând un comportament prudent și preventiv în trafic. Ne dorim ca oamenii să conștientizeze și să devină, la rândul lor, ambasadori ai mesajelor acestei campanii”, declară inițiatorii.

În plus, ca parte a campaniei, UNSAR oferă gratuit unui număr de 50 de studenți din regiunea București-Ilfov cursuri de condus defensiv, la Academia Titi AUR.

Puteți intra pe https://asiguropedia.ro/cei-40000/ sau pe Facebook Asiguropedia pentru a afla mai multe despre campanie.