Confidenţialitate

Ştirea bravo: Un bucureştean îşi doreşte să adune 80 de milioane de lei pentru construirea unui spital de oncologie pediatrică

Astăzi îi spunem bravo unui bucureştean. Îl cheamă Alex Zamfir şi îşi doreşte să adune 80 de milioane de lei pentru construirea unui spital de oncologie pediatrică. Îi sunt alături în acest proiect alţi 10 voluntari. Împreună şi-au propus să adune în weekend 100 de kilograme de monede.

După nici o oră de la deschidere, cantitatea a fost depăşită.

“Ne-am propus să strângem 100 de kilograme de monede. Ne-am înșelat amarnic, strângând o tonă!” scrie Alex pe blogul celmaibuntata.ro

Le spunem bravo celor care au stat la coad[, într-o căldură de peste 30 de grade, pentru a-;i dona monedele pentru construcția primului spital de oncologie și hematologie pediatrică.

Ideea lui Alex este simpl[: dacă fiecare român care trăieşte în această ţară ar dona 1 leu o dată la 9 luni, ar strânge suma necesara în 3 ani. “Fiecare dintre noi, dacă se scotoceşte prin geacă sau pantalon, va găsi probabil câteva monezi sau bancnote mici. Vreun rest rămas de la pâine sau ţigări. Dacă  nu ştii ce să faci cu el, dă-ni-l nouă sau păstrează-l undeva şi dă-ni-l când se strânge o sumă mai mare. Contul este pe numele meu. Este un cont nou deschis în care doar vor intra bani până când se va strânge toată suma.” este indemnul de pe blogul lui Alex Zamfir.

Alex face zilnic public extrasul de cont, aşa încât oricine să poată vedea că acolo doar intră bani, nu exista retrageri.

Au lansat platforma www.1leu.org prin intermediul căreia şi-au propus să strânga această sumă pentru construcţia primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România.

Până acum a reuşit să strângă 70 de mii de lei în cont, speră, că după acţiunea din acest week-end , să depăşească o sută de mii de lei.