Ştirea Bravo: O româncă din Anglia a primit titlul de “Cea mai bună asistentă medicală”

Lia Smochină, plecată de opt ani la muncă peste hotare, a câştigat titlul de ‘Cea mai bună asistentă medicală’ din Anglia.

La sfârşitul anului trecut, Lia Smochină a fost nominalizată pentru titlul de ‘Nurse of the year’, la recomandarea departamentului de îngrijiri paliative din cadrul Sistemului Naţional de Sănătate englez.

Apoi a primit premiul.

‘Când mi-am auzit numele am fost copleşită, chiar nu am crezut că voi câştiga. A fost o experienţă unică atunci când am urcat pe podium în lumina reflectoarelor şi mi-a fost înmânat premiul’, a povestit Lia Smochină pentru site-ul Regatul Unit.

Lia Smochină a lucrat la Spitalul Judeţean Bacău, iar în prezent este director adjunct la un cămin de bătrâni din Londra.

Din 2007, viaţa i s-a schimbat radical, luând decizia de a pleca în Anglia. Ajunsă la Londra, a aplicat pentru licenţa de liberă practică, iar la început a lucrat în N.H.S. (National Health System) prin agenţie.

În 2009 a aplicat pentru un post permanent de asistent medical într-un cămin de batrâni, lucrând pe această funcţie până în 2011, când a devenit unit manager.

După numai doi ani, ea a avansat în funcţia de asistentă-şefă, iar în 2013 a mai urcat o treaptă a succesului, fiind numită ‘deputy manager’, post pe care îl deţine şi astăzi la un azil din Londra.