ȘTIREA BRAVO: Leapșa Reciclării, o invitație adresată tuturor companiilor și angajaților din România (P)

Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului – 5 iunie – Asociația Environ în parteneriat cu AHK România – Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană au lansat “Leapșa Reciclării”.

„Leapşa reciclării” se derulează în perioada 5 – 19 iunie și se adresează tuturor companiilor din România, precum și angajaților acestora și are ca obiectiv reciclarea în cantități cât mai mari a deșeurilor electrice (calculatoare, imprimante etc.) și a bateriilor uzate.

În această perioadă, companiile sunt invitate să dea mai departe Leapșa reciclării. De exemplu, dacă ești din departamentul de IT și tocmai ai înnoit echipamentele tehnice, esti încurajat să le colectezi şi să predai ștafeta colegilor din echipa vecină.

Provoacă-i şi pe ei să aducă o cantitate cât mai mare de aparate electrice sau de baterii uzate şi să se înscrie în competiţie.
Și cum după faptă vine și răsplată, pentru compania care adună cele mai multe deșeuri, Asociaţia Environ va organiza un eveniment special pe 20 iunie, cu ateliere creative şi training-uri interactive pe tema reciclării, iar angajații vor fi înscriși automat într-o tombolă cu super premii (menționăm doar unul dintre ele: bilete la concertul lui Bon Jovi!)

Pentru cei interesați: găsiți detalii pe http://reciclamimpreuna.ro/recycle-mit, iar înscrierile se fac pe e-mail la adresa econet@environ.ro .

„Leapșa Reciclării” face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat „Recycle mit” – provocare la reciclare! – un program complet de responsabilitate socială lansat de Asociația Environ alături de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Este, de fapt, o provocare adresată mediului de afaceri din Romania, prin care se urmărește convingerea companiilor să ofere ceva înapoi comunității și naturii. Programul se derulează până la sfarșitul lunii octombrie, iar mecanismul e simplu: orice companie interesată se înscrie în program și primește gratuit recipiente speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor electrice și a bateriilor uzate.

Mai departe, deseurile sunt reciclate, iar banii care rezultă în urma acestui proces sunt donați către Asociația Totul este Posibil, proiectul Totul pentru Copii (https://totulesteposibil.galantom.ro/), care susține copiii care au potențial, dar nu și suficiente resurse pentru a-și urma visele.

Aşadar, un motiv dublu pentru a te implica şi a colecta cât mai mult!

Matinalii George Zafiu şi Luca Pastia au lansat şi ei Leapşa Reciclării miercuri dimineata, în direct la Europa FM :

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.