Ştirea Bravo: Două tinere din România au obţinut locul 9 la CM de bob cu un bob împrumutat

Un bob împrumutat vechi de 9 ani, însă extrem de bine pus la punct, a ajutat două tinere din România să obțină locul 9 în lume la această disciplină sportivă.

Maria Constantin și Andreea Grecu s-au clasat deci pe locul 9 la Campionatele Mondiale cu un bob împrumutat.

Sport cu tradiție în România, bobul – care a adus și singura medalie a țării noastre la Jocurile Olimpice de iarnă – este ignorat complet de autorități.

Maria (23 de ani) și Andreea (21) au rulat pe pista de la Winterberg cu un bob împrumutat de la federația germană – una dintre cele mai puternice din lume -, după ce bobul lor s-a stricat înainte de cursă.

Nemții le-au oferit româncelor bobul cu care echipajul feminin al Germaniei a cucerit titlul olimpic în 2006, la Torino.

‘Bobul nostru vechi s-a avariat la Altenberg, la Mondialul de junioare. Noroc că am primit unul ca împrumut de la federația din Germania. Este fabricat în 2006, dar este ca nou. Am avut senzația că am trecut de la un Trabant la Porsche când ne-am dat cu el’, a declarat Maria Constantin, care este pilotul echipajului României, pentru sportnews.ro.

Locul 9 obținut la Campionatele Monidale de bob reprezintă cea mai bună clasare a bobului feminin românesc din istorie.

Nici nu ştim cui să spunem bravo, nemţilor sau sportivelor noastre.

Cele două fete de la Clubul Sportiv Orășenesc Sinaia sunt evident foarte talentate și dedicate sportului pe care îl practică, însă nu au susținere financiară.

Un bob nou, competitiv, costă aproximativ 60.000 de euro, bani pe care forul național de specialitate nu îi are.