Ştirea Bravo: Caravana cu Medici oferă consultaţii gratuite în satele izolate din România

Spunem bravo în Deşteptarea de joi unui grup de 5 medici rezidenţi care au înfiinţat Caravana cu Medici, o iniţiativă de sănătate publică oferită gratuit locuitorilor din satele izolate ale României, oameni care n-au mai fost văzuţi de un medic de ani de zile.

Pe 21 martie, în weekend, începe o nouă caravană medicală, cu o echipă formată din 40 de medici primari şi rezidenţi – ei vor fi în comuna Naeni din judeţul Bacău pentru a oferi consultaţii şi analize medicale în zonă.

Scopul caravanei este de a acorda şansa la un consult medical de specialitate localnicilor cu o situaţie financiară deficitară. Medicii voluntari ai caravanei provin din diferite specialităţi: cardiologie, radiologie, oftalmologie, neurologie, pediatrie, reumatologie, anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, anatomo-patologie şi chirurgie. Toate investigaţiile sunt gratuite.

Ascultaţi Ştirea Bravo – AUDIO INTEGRAL

Medicii vor realiza şi teste rapide copiilor, pentru streptococ, rotavirus şi adenovirus.

Misiunea acestor medici este, după cum spun chiar ei, să realizeze ‘o reţea naţională prin intermediul căreia medicii să acorde periodic îngrijiri medicale în locurile mai puţin favorizate din punct de vedere economic’.

Puteţi urmări activitatea Caravanei cu Medici pe pagina lor de Facebook şi pe site-ul web.