Ştirea Bravo: 30.000 de arbori plantaţi de copii voluntari într-o singură zi

Luni spunem BRAVO Asociaţiei Tăşuleasa Social şi unor zeci de mii de copii din 40 de localităţi din ţară care au participat sâmbătă la o vastă acţiune de plantare de copaci în Bistriţa Năsăud, Mureş şi Suceava.

Acţiunea s-a desfăşurat de Ziua Arborelui. 30 de mii de puieţi au fost plantaţi într-o singură zi, în ciuda vremii hapsâne.

Acţiunea masivă a fost organizată de Asociaţia Tăşuleasa Social iar copiii au răspuns, de fapt, gesturilor frumoase pe care le-au făcut diverşi străini faţă de ei.

Ecuaţia este următoarea: în fiecare an, în apropierea Crăciunului, echipele de la Tăşuleasa Social străbat zeci de localităţi pentru a distribui copiilor de clasele I-VIII cadouri oferite de alţi copii, firme şi fundaţii din Germania. Acţiunea aceasta se numeşte Camionul de Crăciun.

De Crăciunul trecut, aproape 20.000 de copii au fost cadorisiţi în cadrul acestei campanii – relatează ziarul Adevărul. Alături de cadouri însă, asociaţia a lăsat şi un bilet, în care le spunea copiilor că sunt invitaţi să planteze un copac în martie, cu ocazia ‘Zilei Arborelui’, ca o răsplată pentru cadoul primit.

Răspunsul a fost copleşitor. Numărul arborilor a depăşit cu mult numărul de cadouri, fiind plantaţi în jur de 30.000 de copaci.

La acţiune au participat şi actorul Marcel Iureş, care a ţinut să le dea o mână de ajutor prichindeilor, dar şi profesorul universitar şi fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea.